Düşünce zihinde en temelde kavramlar aracılığıyla gerçekleşir. İnsan kavram sisteminin temelini ise metafor dili oluşturmaktadır. Bu ders kapsamında “anlam”ın peşinden giderek zihnin soyut düşünceyi nasıl organize ettiğini metafor dili üzerinden ele alacağız.

Dersin temel amacı, felsefe, psikoloji, dilbilim ve bilişsel sinirbilimin en tartışmalı konularından biri olan metafor dilini psikolinguistik teorileri ve güncel sinirbilim çalışmaları bağlamında inceleyerek metafor çalışmalarına dair genel bir bakış kazandırılmasıdır.

Dr. Öğr. Üye Merve Dikmen

Metafor Dilinin Alzheimer ve Davranışsal Varyant Frontotemporal Demans Hastalarında Olaya İlişkin Potansiyeller ve Hemodinamik Yanıt Üzerinden İncelenmesi” başlıklı doktora tezini 117S470 numaralı TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında 2020 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında ve sonrasında Olaya İlişkin Potansiyeller, EEG Analizi ve fNIRS analizleri konusunda dersler almış, tezinde EEG ve fNIRS yöntemlerini eş zamanlı olarak kullanmıştır. Metafor dili, OİP analizleri ve fNIRS analizleri kullandığı çalışmalarını ulusal ve uluslararası kongrelerde sunmuştur. Uluslararası dergilerden kabul almış ve başvuru sürecinde bulunan, OİP ve fNIRS analiz yöntemlerinin kullanıldığı metafor çalışmaları bulunmaktadır. 

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir